Reseptlər

Vişnəli keks resepti.

Vişnəli keks resepti.

Ərzaqlar:

• 4 yemək qaşığı DoyMak unu;
• 4 yemək qaşığı kərə yağı;
• 20 qr vişnə;
• 1.5 yemək qaşığı qarğadalı nişastası;
• 160 qr toz şəkər;
• ½ şirniyyat qaşığı vişnə suyu;
• 1 çay qaşığı darçın;
• 1 şirniyyat qaşığı qoz;
• ½ yemək qaşığı limon suyu;
• 1 çay qaşığı qabartma tozu;

Hazırlanması:

• Vişnəli keks üçün bir qabaDoyMak unu, kərə yağını, qabartma tozunu və toz şəkərin yarısını qoyaraq qarışdırın.
• Başqa bir qabda isə qalan toz şəkərini, qarğadalı nişastası ilə qarışdırın.
• Qarışıma darçın, qoz , limon suyu və vişnə suyu əlavə edərək qarışdırın.
• Çox az odda davamlı qatı hala gətirin.
• Çəyirdəksiz vişnələri qarışıma əlavə edib soyumağa buraxın.
• Vişnəli qarışım soyuyunca, öncədən hazırladığınız unlu xəmirə əlavə edin.
• Bu iki qarışımı 10 dəqiqə qarışdırın.
• Daha sonra bu xəmiri soba qabına tökün.
• Öncədən 160-170 dərəcə isidilmiş sobada 30 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!